Az Alpha kurzus egy gyakorlati útikalauz a keresztény hit alapjainak megismeréséhez. Elsősorban azok számára készült, akik nem járnak templomba, nemrég váltak keresztényekké vagy eltávolodtak a keresztény hittől.

A kurzus hetenkénti összejövetelek keretében kötetlen étkezést, előadást és kiscsoportos megbeszélést foglal magában; a keresztény hit alapjait felölelő 15 előadásból és egy csendes hétvégéből áll, melyekre tíz hét alatt kerül sor. 

Az Alpha rugalmas és gyakorlati modell bármilyen méretű csoport számára. Egyszerűen, hatékonyan, világosan és fenyegetéstől mentesen mutatja be Jézus Krisztus evangéliumát. A kurzus hatékony, a helyi közösségekre épülő evangelizációra is felkészíti és mozgósítja a laikus közösségi tagokat.

Honnan indult el?

Az Alpha a Holy Trinity Bromptonból (HTB) – anglikán közösség a londoni egyházkerületben – indult el több mint húsz évvel ezelőtt. Ma már a világ 163 országában, minden társadalmi, etnikai és gazdasági körben: börtönökben, diákok és fiatalok között, vidéken és városban, gazdag és szegény közösségekben működik. Az Alpha célja úgy bemutatni a keresztény hit alapigazságait, hogy minden jelentősebb keresztény felekezet hívei felsorakozzanak mögé. Ma már a legkülönbözőbb közösségek használják folyamatos evangelizációs programként: anglikán, baptista, episzkopális, evangélikus, metodista, presbiteriánus, pünkösdi, református, római katolikus, Üdvhadsereg, szabad egyházak, házi csoportok. Világszerte több mint 44.000 kurzus működik, és több mint 14 millióan végezték már el.

Alpha Magyarország

Az első Alpha kurzus Magyarországon 1998-ban volt. Azóta több mint 180 kurzust regisztrálhattunk Magyarországon és a szomszédos országok magyar közösségeiben. Ma már minden jelentősebb felekezetben folynak hatékony kurzusok: pünkösdi, baptista, református, evangélikus, római katolikus, Üdvhadsereg, szabad egyházak, házi csoportok.

Látásunk:

•Közösségek százai használják az Alpha kurzust folyamatos evangelizációs programként

•Százezrek térnek meg Krisztushoz általa 

•Templomba egyébként nem járókhoz jut el így az evangélium

•A helyi közösségek tagjai bekapcsolódnak a szolgálatba és érett keresztényekké válnak

•Több száz új gyülekezetet plántálnak ezzel a módszerrel

•Az Alpha összehozza a különböző felekezetekhez tartozó helyi közösségeket

•Így helyi szinten elősegíti a hatékonyabb társadalmi fellépést

•Az Alphát sikeresen alkalmazó közösségek az ébredés motorjaivá válnak

•Isten Országa növekszik és Isten neve egyre nagyobb dicsőséget szerez az Alpha kurzusok nyomán

 

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30