Élménybeszámolók

Közös csütörtök

 "Krisztus feltámadása a mi feltámadásunknak is a forrása. A hívő ember a keresztség által öltözik be az ő halálába és feltámadásába. Ezért mondja az apostol, hogy ,,Isten vele együtt minket is feltámasztott.'' A vele való új közösség arra ösztönöz, hogy életünket az égi értékek felé irányítsuk, mert csak így lehetünk azok örökösei."Kol 3, 1-4
 
 
 
SZERETETTEL HÍVUNK BENNETEKET
 
OKTÓBER 15-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN 19H-TÓL 
 
A SZENT ANDRÁS ÁLT. ISK. EBÉDLŐJÉBEN
 
MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ KÖZÖS DICSŐÍTÉSRE ÉS IMÁDSÁGRA!!
 
ELŐADÓ: MOLNÁR MIKLÓS ATYA
 
TÉMA: AZ IGAZSÁG TERMÉSZETE
 
A finomságokat Apáthy Laci kisközje, az imádságos hangulatot pedig az Alpha Band :) biztosítja számunkra.
 
SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET!

 

Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Menekültek

KEdves Mind!

Az elmúlt napokban az alábbi beszélgetés vette kezdetét:

akinak van hozzászólnivalója az itt nagy szeretetben és tiszteletbn egymás iránt tegye meg

Kedves testvérek!

Ahogy mindenki köztünk tudja, sok, sok igen csúnya "esemény" zajlik a világon.
Teljesen abszurd világban élünk. Tombol a gonosz.

Egyből az elején szeretném mondani, hogy NEM változott a véleményem.
IGEN undorító és borzalom ami itt Magyarorszagban IS zajlik.
A "nagy fejesek" szövik a gonosz tervüket, bárkit becsapva, MINDEN ÁRON, bárkit feláldozva...csak a hatalomvágy és a "mamontól" irányítva.
Én csak VÉLEM sejteni mi zajlik itt. Igen én is félek, aggódom vajon milyen világban fognak élni majd az unokáink, sőt mi is valószínüleg hamarosan.
Igen én is féltem a Kereszténységet, az europai kulturát, azt, hogy meg tudjuk tartani erkölcsi normáinkat. ( a maradékot ami itt maradt....)

A LÉNYEG:

Stefi lányunk dolgozik a Nemzetközi Gyermekmentő szólgálatban mit annak allapítvány elnökének személyes titkárnője.
Stefi tegnap elmesélte nekem, hogy ki megy ma ő is a Nyugati melleti Tranzit Zónába.

Bevallom nektek, hogy bennem is van egy nagy adag "tamáskodás"  - hiszem ha látom.

Stefi mesélt, hogy RENGETEG gyerek van és éheznek. 

Lányomat féltve is, elhatároztam, hogy elkísérem, és azért is, hogy "hiszem ha látom"....
"Felvegyverezve" két oriási zsák tartós kenyér, kuglóf és kalácssal mentem tehát ma én is.
 
LÁTTAM!!!!  OTT VOLTAM....nem az interneten a képeket, nem a média álltal kreált híreket (tudjuk azért, hogy a média is irányítva van !!!)...személyesen láttam.

Sok dolog keringet a fejembe, amikor a Tranzit Zónába kerültünk...a látvány sokkolt, meghatódtam, és legnehezzeb számomra volt magamat össze szedni, hogy ne azzonal sírjak.

Igen - RENGETEK gyerek van ott. Üllnek a füldön, játszanak szépen csendben a Karitász vagy bármelyik szerveztől kapott kopott játékokkal.
A felnöttek is játszanak velük.
A felnöttek is csendben vannak, beszélgetnek, kártyáznak, föl le sétálgatnak, vagy sorban állnak a "köszpont elött hol elelemért, hol azért, hogy tudjanak a 3 csappnál!!!!  mosakodni.  (kb ezren vannak ott becslésem szerint)
Három férfi kis müanyag pohárkávval egy kis borotvahabbért állnak sorban....
Csend van a "táborban" és az ott önkéntesek kedvesek és hihetetlen magatartásban fegyelmezeten fegyelmet tartanak.

Innom adtatok, ennem adtatok, ruhát adtatok és meglátogatátok engem a börtönbe ....végig az csengett a fejembe.

IGEN - NEM változott a véleményem, ami zajlik nem jó - DE:

Teremtéskór MINDENKI úgy szülletik, hogy Isten az ő szeretetét és irgalmát ülteti a szívünkben. 
Ha már nincs irgalom a szívembe, akkor már nem vagyok ember.
Amikor 33 évesen elhatároztam, hogy Krisztust szeretném követni, akkor csak azért mert most MINDEN NAGYON ferde, NEM AKAROM elengendi a kezét.

A GYEREKEK MIT TEHETNEK AZ EGÉSZRŐL???

En ma következőt elhatároztam:

Isten óvja a lelkemet ettől, hogy ne legyen már irgalom a szívembe.
Segítsen rajtam, hogy úgy ahogy ma is - engedje nekem, és segítsen rajtam, hogy igen is lássam BÁRKI szemében a félelmet, az elkeseredtséget, a reményt, és a hálát ( egy kb 14 éves fiú látvány mi lóg ki a zsákjaimból mutatott a szájára, hogy adjak neki enni - nem tehetem, mert mindent a köszpontba kell vinni - CSAK nekik szabad osztogatni a rend kedvéért - mondtam neki angolul - neked is hozztam - biztos kapsz - össze tette a kezét és lehajtotta a fejét - LÁTTAM !!!  )

NEM AKAROK SEM A NAGY FEJESEKNEK AKIK IRÁNYÍTJÁK AZT A DRÁMAT A FÜLDÖN, SEM A SÁTANNAK CINKOSSA LENNI EBBEN A JÁTSZMÁBAN. NEM AKAROK A GONOSZ PAJTIJA LENNI.
Nem az én feladadtom, hogy felülbíráljam, hogy ki a menekültek között gonosz, ki nem, ki jó szándékú ki nem....
Én csak láttam, amit láttam.....EHHEZ tartom magamat,  - nem a médiához,  EHHEZ amit Krisztus szeretene nekem tanítani, amit Ő is tett.
Az Ő lábnyomait szeretném követni - SENKI másét.

Nem tudom, hogy ebben a táborban ki honnan jött, ki hová akkar menni, kinek jó vagy rossz tervei vannak....láttam amit láttam.

Hétfőn megint megyek.

Aki szeretné és tudd, holnap - pénteken (10-16ig) és szombat és vasárnap (10-13ig) leadhat nálam a Szent András kegytárgybolbant (a Péter Pál templomnál) az adómányait.
Tartós szeletelt kenyér, puffasztott rizs, háztartási keksz, müzliszelett, esetleg bébiétel, TAKARÓ, PLÉD, GYEREKZOKNI , esetleg alma( számtalan kis gyereknek kis koszos, véres lábukra kéne !!!!  én ma vittem 80 pár zoknik)

FEL SZERETNÉLEK BENNETEKET HÍVNI, hogy hétfőtől, aki szeretne kezdjen velem egy SZent Rita kilencedet.
(Aki csatlakozni kíván - írjon nekem egy rövid vissza igazolást, már csak azért is, hogy tudjam, hogy nem vagyok egyedűl  :-D  )
SZENT RITA - ugye tudjuk - a lehetetlen ügyek Szentje:

Imádközzunk együtt azért, hogy adjon a jó Istennek a világunknak egy ujabb esélyt a szeretet és a hit felé. Legyen kő szívünk helyett hús szívünk.
Segítse az Úr az embereket, hogy a világ vezetői ne tudják elnyomni Isten teremtményeit, Isten gyermekeit.
Kérjük Szent Rita közbenjárását, és kérjük a Szűz Anyát, hogy óvják Magyarországot, óvják a hazánkat, óvják gyermekeinket ettől, hogy egy olyan csónya gonosz szívtelen világban kéne élniük.
Kérjük a jó Istent, hogy bármi is történik, hogy legyen bátorságunk és komoly elhatározássunk, hogy tudjunk Krisztust követni, az Ő szeretetét mindig példának látva.

Áldjon benneteket az Úr, köszönöm előre is az együtt mondott imákat.

Sokat tanulva a mai napon kívánok mindenkinek áldott napokat

testvéri szeretettel
Apáthy Julcsi
 
 
 
 

 

 

Hozzászólás (9 Hozzászólások)

Közös csütörtök

KEDVES TESTVÉREK!
 
SZERETETTEL HÍVLAK BENNETEKET 
MÁRCIUS 19-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN 19h-TÓL 
A SZENT ANDRÁS ÁLT.ISK. EBÉDLŐJÉBE, 
A HAVI KÖZÖS ALPHÁRA!!!
 
 
ELŐADÓ: KELEMEN LÁSZLÓ ATYA
 
ELŐADÁS TÉMÁJA: SZENT JÓZSEF EGYHÁZUNK VÉDŐSZENTJE 
/március 19-én tartjuk Szent József ünnepét/
 
 
 
Az Egyház Krisztus teste (1Kor 12, 12-31) 
 
12A test ugyan egy, de sok tagja van, a testnek ez a sok tagja azonban mégis egy test. Így Krisztus is. 13Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk a keresztséggel: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok. Mindannyiunkat egy Lélek itatott át. 14Mert a test nem egyetlen tagból áll, hanem sokból. 15Ha a láb azt mondaná is: "Nem vagyok kéz, tehát nem tartozom a testhez", azért a testhez tartozik. 16Ha pedig a fül azt mondaná: "Nem vagyok szem, tehát nem tartozom a testhez", azért a testhez tartozik. 17Ha a test csupa szem volna, hol maradna a hallás? Ha meg csupa hallás, hol volna a szaglás? 18Isten határozta meg minden egyes tag feladatát a testben, tetszése szerint. 19Ha valamennyi egy tag volna, hol volna a test? 20Így azonban sok a tag, de a test csak egy. 21A szem nem mondhatja a kéznek: "Nincs rád szükségem" vagy a fej a lábnak: "Nincs rád szükségem." 22Ellenkezőleg, a gyöngébbnek látszó tagok sokkal szükségesebbek. 23Sőt a test alacsonyabb rendű tagjait nagyobb gonddal vesszük körül, és a tisztességtelen tagok nagyobb tisztességben részesülnek, 24a tisztességes tagoknak ugyanis nincs erre szükségük. De Isten alkotta így a testet, és azért részesítette az alacsonyabb rendű tagot nagyobb tisztességben, 25hogy a testben ne támadjon meghasonlás, hanem a tagok törődjenek egymással. 26Ha szenved az egyik tag, valamennyi együtt szenved vele, s ha tiszteletben van része az egyik tagnak, mindegyik örül vele. 27Ti Krisztusnak teste vagytok, s egyenként tagjai. 28Ám az Egyházban Isten némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat tanítóvá tett. Adott csodatevő hatalmat, gyógyítóerőt, segítőkészséget, kormányzóképességet, különféle nyelvadományt. 29Vajon mind apostolok? Mind próféták? Mind tanítók? Valamennyien rendelkeznek csodatevő hatalommal 30és gyógyítóerővel? Mindnyájan értelmezik a beszédeket? 31Törekedjetek azonban az értékesebb adományokra! Ezért mindennél magasztosabb utat mutatok nektek. 
 
 
 
Áldott estét kívánok!
Gergyeni Ági
Hozzászólás (0 Hozzászólások)

Események

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30